Paardenbloem thee recept
Gebruik hiervoor uitsluitend de gele blaadjes van de paardenbloem. De groene delen zijn bitter en daardoor minder smaakvol, ze zijn echter niet giftig.
- Snij de hele kop van de plant en knip of trek de bloemblaadjes van de groene basis af.
- Spoel de blaadjes met koud water om vuil en/of insecten te verwijderen.
- Per kopje thee heb je ca. 1/2 kopje gele blaadjes nodig, losjes verdeeld.
- Doe de bloemblaadjes in een hittebestendige theepot/theekop.
- Giet hier kokend water over en laat ca. 10 minuten trekken.
- Zeef de thee.
- Zoet de thee indien gewenst met honing.
Voor een grotere hoeveelheid thee gebruik je 2 kopjes paardenbloem blaadjes samen met 1 liter water. Laat dit ca. 20 minuten trekken voordat je de thee zeeft en drinkt.
Geniet van deze heerlijke voorjaarsthee boordevol voedingsstoffen, vezels, evenals vitamine K, vitamine A en vitamine C. Daarnaast is het een hele fijne detox thee voor je lijf in het voorjaar.
PS
Gebruik alleen de verse gele blaadjes want de gedroogde blaadjes zijn vaak bitter terwijl de verse blaadjes een milde, lichtzoete smaak hebben.